Kızıltepe Atatürk Anadolu Lisesi


Vizyon: UFKUMUZ (Vizyonumuz): 1. Okul, aile, çevre, öğrenci işbirliğine önem veren, 2. Öğrencilerini bilgi, görgü ve terbiye bakımından geleceğin yüksek medeniyet ufkuna ulaştırmaya çalışan, 3. Çevreye duyarlı, 4. Yaratıcı ve yenilikçi, 5. Dünya ile barışık, 6. İlişkilerinde doğruluğu hep ön planda tutan 7. Menfaatçi değil, fedakar, 8. Tüketici değil, üretici, 9. Taklitçi değil, yaratıcı, 10. Ezberci değil, araştırıcı, 11. Demokrasi eğitimi 12. Eğitimde fırsat ve imkan eşitliğini önemseyip Bu doğrultuda, milli ve manevi değerlerle donatılmış, kendini sürekli yenileyen, eleştiren, okuyan, araştıran, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerili, sevgiyi ve bilgiyi rehber edinmiş bireyler yetiştirmede “Örnek Okul ” olup ve nihayet Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktır.

Misyon: TEMEL GÖREVİMİZ (Misyonumuz): 1. Öğrencilerimize öğrenmeyi öğretmek, 2. Bütün çalışmalarımızın odak noktasına öğrencilerimizi koymak, 3. Öğrencilerimizin başarısını artırmak için karşılıklı olarak sorumluluk almak ve verimli bir şekilde çalışmak, 4. Ülkemizin bütün fertlerine ve öğrencilerimize bir birey olarak saygı duyup, onları koruyup gözetmek, 5. Geçmişiyle, çevresiyle ve kendisiyle barışık olmak. Bu çerçeveden hareketle; Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, vatanını ve insanları seven, teknolojiyi kullanabilen, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; öğrendiğini aktarabilen, uygulayabilen, her bireyin başka bir dünya olduğunu kabul eden, yeniliklere açık ve bilinçli bireyler yetiştiren ve geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler yetiştirmektir.

Başarılar: Başarılarımız Sosyal etkinlikler bölümünde verilmiştir.

Saatler: 08:00 - 15:00
Isınma: KALORİFER
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce-Almanca
Sportif Etkinlikler: FUTBOL, VOLEYBOL, ATLETİZM, MASA TENİSİ, FUTSAL VE SATRANÇ
Bilimsel Etkinlikler: 2013 YILINDA FİZİK ÖĞRETMENİMİZ İLE BİR ÖĞRENCİMİZ TARAFINDAN DENİZ SUYUNDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ İLE İLGİLİ PROJE HAZIRLANMIŞ, ANCAK MADDİ DESTEK SAĞLANAMADIĞI İÇİN SONUCA VARILAMADI.
Proje Çalışmaları: “PERDELER AÇILSIN” ADLI PROJE İLE KONFERANS SALONU YAPILMIŞTIR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2009 YILINDA COMENİUS PROJESİ HAZIRLANMIŞ 2 YIL PROJE KAPSAMINDA 8 HAREKETLİLİK YAŞANMIŞTIR.( HOLANDA VE PORTEKİZ ‘E GİDİLMİŞTİR.)

Telefon - 04823130279

Belgegeçer - (482) 313 0279

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://kiziltepeataturkanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - Şahkulubey Mahallesi 682. sokak No35 Kızıltepe/Mardin

Öğretmen :58
Öğrenci :904
Derslik :29
Atölye-İşlik :1
Konferans Salonu :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2570
Revir:1
Öğretim Şekli :NORMAL

Yerleşim Yeri - ŞEHİR MERKEZİ

Adres - Şahkulubey Mahallesi 682. sokak No35 Kızıltepe/Mardin

Ulaşım

İl/İlçe Merkezine Uzaklık MERKEZDE